Evenementen

 Scheveningen strand Internationaal vuurwerk festival

Internationaal vuurwerkfestival 2017

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen strand introduceert dit jaar een speciale app voor bezoekers. De Vuurwerkfestival-app geeft je informatie over onder andere het programma, hoe het festivalterrein eruit ziet door middel van een interactieve kaart en de bereikbaarheid. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te stemmen op je favoriete vuurwerkshow door een ster toe te kennen aan een show en kan je je  vrienden vinden door middel van de interactieve plattegrond. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is in te loggen met Facebook. De app werkt via GPS en heeft een minimale internetverbinding nodig. De Vuurwerkfestival-app is vanaf nu te downloaden en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. 

Vrijdag 11 augustus:
21:45 uur: Vuurwerk Nederland
22:30 uur: Vuurwerk Polen
 
Zaterdag 12 augustus:
21:45 uur: Vuurwerk China
22:30 uur: Vuurwerk Frankrijk
 
Vrijdag 18 augustus:
21:45 uur: Vuurwerk Japan
22:30 uur: Vuurwerk België
 
Zaterdag 19 augustus:
21:45 uur: Vuurwerk Portugal
22:30 uur: Vuurwerk Spanje
 


Scheveningen strand Schollenpop

Shantykoorfestival 2017

Voor de 12e keer zal het Shantykoorfestival Scheveningen strand worden gehouden op de wandelpromenade (tussen Palacestraat en Carlton Beach Hotel) nabij scheveningen strand. Dein mee met de golven en de muziek van de zeemansliederen. 

Zondag 27 augustus, 12:00 - 17:00 uur
 scheveningen strand

SLS Classic 2017

De 54e editie van de SLS wordt verreden van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september 2017 en start in Spa en finisht traditiegetrouw op de boulevard van Scheveningen strand.

Ze rijden vier dagen rally over de prachtigste wegen in België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. Het eigen karakter van het evenement wordt vooral bepaald door het gegeven dat alle deelnemers elke avond samen in één goed hotel verblijven en daar met elkaar van een uitstekend diner genieten.
 


scheveningen strand

Ooievaarsrun 2016

De Ooievaarsrun is een toertocht met vrachtwagens, waarin mensen met een verstandelijke beperking meerijden vanaf Den Haag door het Westland naar de visafslag in Scheveningen strand. Organisaties bieden deze dag geheel belangeloos vrachtauto’s inclusief een bestuurder aan, om in vier runs ruim 550 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Al sinds 1987 wordt deze rit op de tweede zaterdag in september gereden.

16 september: 08:00 - 17:00

 

Terug naar de kust 2017

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert het YMCA Popkoor de 2e editie van de Terug Naar De Kust. Deze Korendag wordt georganiseerd in de Keizerstraat, het hartje van oud Scheveningen bij scheveningen strand.

Het wordt net als in 2016 een muzikaal feestje, maar liefst 15000 bezoekers kwamen kijken naar zo’n 30 koren en zangroepen met ruim 1000 koorleden, een projectband en een dansgroep. Er werd geopend en afgesloten met een medley van o.a. Maggie McNeal, Trijntje Oosterhuis en Blof.
 
Een dag vol gezelligheid, muziek en bezienswaardigheden. Je kunt er niets winnen, alleen genieten. Van mooie optredens en een lekker kopje koffie of even uitwaaien op scheveningen strand. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt en deelname is GRATIS.
 
Wij willen graag een variatie aan koren en zanggroepen uit het hele land verwelkomen, in het bijzonder koren en zanggroepen uit de Haagse regio; pop, gospel, kindertheater, smartlappen, musical, klassiek, jazz en close harmony. Wij streven ernaar om ieder koor of zanggroep 2 keer 20 minuten te laten optreden op 5 podia w.o een prachtige Kerk, een bruin café, een poppodium en 2 buitenpodia. Kortom; het wordt een enorm spektakel waarbij wij in 2017 zo’n 20.000 bezoekers verwachten.
 


scheveningen strand

Internationaal vlieger feest 2017

Het 39e Vliegerfeest Scheveningen zal weer plaatsvinden het laatste weekend van september

23 en 24 september 2017

De plaats van de velden is gewijzigd. Het hoofdveld zal nu aan de zuidkant van de Pier van scheveningen strand komen. Op deze manier heeft iedereen genoeg ruimte om zijn mooiste vliegers te kunnen laten zien.
 

Scheveningen Light Walk

Waan je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. Tijdens de Scheveningen Light Walk bij scheveningen strand kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen. Scheveningse kunstenaars werken mee aan diverse lichtacts. Winterse kou, donkere avond, passie en romantiek uit vervlogen tijden. In combinatie met de meest moderne lichttechnieken. Kortom, een belevingsevenement waar je het nog lang over zult hebben. Een sprookje wordt waarheid!

9 december 2017